8imism pentru incredere

8imism pentru incredere

Într-un recent sondaj IRES, 92% dintre români se identifică cu fraza: „sunt foarte puțini oameni în care am încredere cu adevărat”.

ires8imism
Un procent de 78% cred că „majoritatea oamenilor sunt invidioși”. De asemenea, 75% dintre români sustin ca majoritatea oamenilor sunt egoiști iar tot atâția cred că oamenii sunt nefericiți. Pe fondul unei uriaşe aşteptări negative, doua treimi spun că majoritatea oamenilor îi surprind negativ. În același sondaj, românii îi pun în fruntea piramidei dușmanilor pe politicienii de la București (64%), apoi politicienii locali (39%), patronii (22%), procurorii (17%), judecătorii (17%), polițiștii (12%)”…  Iata ca romanii au o problema cu increderea in altii.

Dar cum stau romanii la capitolul incredere de sine?
Mai precis lipsa încrederii în sine și în propriile acțiuni…

Adică acțiune fără credință în reușită.

Problema majoră este că românul, în proportie de 92% cf IRES, pornește cu gândul că alții sunt responsabili pt el. Își ascunde oare el astfel în alții propria neputință nu poate reuși, că nu știe ce ar trebui să facă, cum să o facă?

Știe un singur lucru că lucrurile vor ieși prost. Iar asta se va transforma într-o auto-profeție care, evident, se va împlini. Și la proxima ocazie va porni porni la drum cu și mai puțină încredere, îndoindu-se și mai mult. Cum pot românii sa iasa din aceasta spirală?

Cu 8imism!

Suntem optmisti că Scoala de optimism că poate sa schimbe asta. Oferim lecții pentru creșterea încrederii românilor. Detalii si programări la scoaladeoptimism@gmail.com sau la tel 0749119009.

_______________________

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspira și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

TeacherTino

Despre: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism (8imism), psiholog practicant si art terapeut GreenArts Therapy.

“Ne-am născut plângând, deci ramanem datori să murim râzând!”

Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *