ArtTerapie cu 8imism de… 1 Iunie!

ArtTerapie cu 8imism de… 1 Iunie!

Cu gândurile pline de 8imism constant “in” și cu puterea invocată divin pentru lucrarea aceasta de toți prietenii noștri, cu ocazia Zilei de 1 iunie am reușit să bucurăm peste 100 de copii cu diferite traume din cel mai mare spital pediatric din Moldova, Spitalul “Sf Maria” Iași și din cel mai mare spital clinic de urgență pentru copii, Spitalul Maria S. Curie (fostul Budimex) din București, aflați internați pe secțiile de Oncologie și Ortopedie.

DrClovn

Conform motto-ului atelierelor noastre umanitare de “ArtTerapie cu 8imism”, cel ce ajută pe altul, şi alţii, se ajută şi pe sine, şi pe ceilalţi:

Numai falsa credinţa în separare, naşte iluzia că unul singur este ajutat sau ca unul singur ajută…

optimism_8imism

Astfel, dorim să începem acest articol de prezentare a activităților artTerapeutice de 1 iunie cu mulțumiri tuturor acelora care prin ajutorul lor au făcut posibil ca de Ziua Copilului să ajungem cu atelierele de artTerapie de desen cu/despre Clovn, la câți mai multi copii care au nevoie de schimbarea stării emoționale către optimism constant. In, not out, vorba englezului…

Oana Gostin prof optimism

Multumiri doamnei Lector univ dr. Oana Gostin de la Facultatea de Psihologie si Siintele Educatiei din Universitatea “Petre Andrei” Iași, coordonatorul lucrării subsemnatului de licență si mentor de optimism, precum și colegelor Cristina B (studentă anul III PSE) și Ioana B (studenta anul I PSE), voluntare cu optimism în cadrul proiectului desfasurat la Iași.

Echipa lui Tino

De asemenea si celor trei studenti anul II, Carmen Neculce, Anca Popa si Florin Stanciu ai Facultatii de Psihologie si Siintele Educatiei din cadrul aceleasi universitati “Spiru Haret”, inscrisi la practica in cadrul proiectului si voluntari ai asociatiei.

Echipa lui Tino

Multumiri si colegilor mei de master la specializarea Psihologie clinica si Interventie psihologica, Otilia Manea si Marian Costea, totodata si colegi si de proiect de cercetare “DrClovn”.

Mario Marian

Multumiri speciale celui care cu emotie deosebita a contribuit cu generozitate, inclusiv personal, la sustinerea tuturor activitatilor de Ziua Copilului, colegului “Mario” (Marian Daniel) din Slatina care a ales sa merga alaturi de “Tino” in demersurile sale viitoare.

Lista Donatori 8imism

Multumiri din inima si acelora care m-au ajutat cum si cat au putut, de-a lungul celor 5 ani de cand sustin “constant_in” aceste ateliere arterapeutice speciale (incadrate temporal intre doua evaluari emotionale pe baza de chestionar ECSE) si care au dorit sa ramana anonimi.

Daruri Onco

Multumiri conducerii celor doua spitale care au facilitat mai bine de cinci ani desfasurarea la diverse sarbatori a atelierelor de stimulare a creativitatii si  de artTerapie. Multumiri si cadrelor medicale care apreciaza aportul pe care il are arta si creativitatea in schimbarea starii copiilor aflati in spital.

Clovni Psiho_Medicali

Merita sa-i cinstim si sa le purtam tot respectul nostru pentru munca ce o presteaza zilnic cu copii din spitale.

8imism orto
Pana in prezent, de Atelierele de artTerapie evaluate ECSE au beneficiat peste 500 de copii folosind trei metode artistice:

1.arta verde, GreenArts Therapy in Iasi si Bucuresti, 64 de copii in perioada 2011-2013 si 168 de copii respectiv in perioada 2013-2016, la fel in cele doua centre universitare;

2. desen cu Clovn in Iasi si Bucuresti, 125 de copii in 7 activitati efectuate in perioada 2014-2016;

3. desen si teatru cu Clovn, 136 de copii in Bucuresti in perioada 2014-2016;

Detalii despre Atelierele umanitare de artTerapie de Ziua Copilului 2016 din Iasi, inclusiv imagini, aici !

Detalii despre Atelierele umanitare de artTerapie de Ziua Copilului 2016 din Bucuresti, inclusiv imagini, aici !

În continuare, iată enumerate mai jos, un set de 8 acțiuni simple pentru a ne/va putea și dvs. ajuta (cf motto), alături de “Dr. Clovn” la următoarele lui activități artTerapeutice, alegând să faceți:

1) Donații în bani, depunând în cont orice sumă începând cu 8 (de la 8imism) si urmată de câți de zero doriți. Detalii aici!

2) Donații în produse constând în: alimente/dulciuri/fructe sănătoase, jucării în stare bună, cărți, reviste, rechizite pentru copii, jocuri, dvd-uri cu desene animate etc. Pentru aceasta, vă rugăm sa ne contactați pe adresa de email, scoaladeoptimism@gmail.com sau telefonic la numărul 0749119009;

3) De asemenea, dacă nu puteți dărui dar cunoașteți pe altcineva care ar putea ajuta, trimiteți acest articol către baza dvs. de prieteni si/sau cunoscuți care pot afla despre (si chiar se pot implica în) Campaniile “Sărbători cu 8imism”, adaugând în Cc: scoaladeoptimism@gmail.com;

4) Un dar de doi la sută din dări. Cum? Detalii despre cum poți să dai un dar cât 2% din dările pe care deja le-ai dat la stat, aici!

5) Înălțați un gând de binecuvântare/binegândire pentru cei care vor face lucrarea “Art terapie cu… 8imism”;

6) Înălțați un gând de binecuvântare/binegândire pentru toți copii bolnavi aflați in spitale;

7) Înălțați un gând de binecuvantare/binegândire pentru toți cei care sprijină din câștigul lor astfel de campanii umanitare;

8) Luați-vă un timp pentru a înălța un gând de binecuvântare/binegândire pentru voi înșivă, pentru 8imism și automat pentru sănătate.

Următoarea activitate Dr. Clovn este prevăzută cu ocazia Zilei de 1 iunie, Ziua Copilului .

Dacă doriți să ne însoțiți personal la spital, vă rugăm să ne anunțați trimițând un email pe scoaladeoptimism@gmail.com sau apelând telefonic la numarul 0749119009.

Detalii însoțite de imagini de la anterioarele activități umanitare de 8imism prin art terapie cu dr. Clovn si asistenții lui, aici!

_________

Detalii însoțite de imagini de la anterioarele activități umanitare de 8imism prin art terapie cu dr. Clovn si asistenții lui, aici!

_________

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspira și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

TeacherTino

Despre: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism – 8imism.

“Ne-am născut plângând, deci ramanem datori să murim râzând!”

Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *