Bine ai venit la Scoala de optimism!

Bine ai venit la Scoala de optimism!

Constant_inWelcome

Perioada şcolară este un drum de devenire, de căutare de sine, de înţelegere a lumii (potrivit vârstei), de dobândire de aptitudini de învățare de viață.

Procesul învățării este continuu (sau ideal ar trebui sa fie) pe întreg parcursul vieții pentru menținerea tonusului și a sănătății psihice, și implicit fizice, normale.

De ce ne-ar fi atat de util să învățăm de-spre optimism?

Am plecat de la constatarea (inclusiv pe proprie-mi piele) ca un pesimist găsește o fisura cât un elefant în orice situație favorabilă a vieții. Ființa umană are o natura esențial constructiva – încearcă tot timpul sa se descurce cât mai bine în viață, iar eșecul se datorează lipsei voinței, nu contextului de viata, factorilor externi ci în special condițiilor învățate greșit de-a lungul anilor care împiedică, distorsionează sau pervertesc practic acest potențial interior înnăscut de optimism.

Astfel ca optimismul se poate re/învăța. Și practic, pesimismul se dezvață!

Sustin ca optim+ismul se învață prin dezvățare de pesimism. Cred ca optimismul se descoperă individual  și de aceea nu poate fi dat omului ca pe o noțiune sau ca pe o simpla lecție. Omul trebuie sa manifeste el însuși optim-ismul în ființa sa, fără a flutura conștient un zâmbet protocolar pe chipul sau. Diferența dintre zâmbetul autentic și cel fals este persoana însăși.

De aceea am inițiat acest proiect, fiind convins ca optimismul se învață în special căpătând acea ințelepciune aparte bazata pe experiența optimului și pe lucru practic pentru dezvățarea de acele condiționări interne dobândite care practic ne auto-victimizează/saboteaza.

Te invit să parcurgi informația de pe Școala de optimism și sa o completezi cu comentariile tale ori de câte ori consideri ca ai opinii, idei, propuneri (chiar critici) care pot sa aducă sănătate, libertate sufletească și claritate spirituală.

Dacă doriți să sprijiniți activitățile și acțiunile organizate sub egida Școala de optimism – 8imism®, sau să participați efectiv, vă aducem la cunoștință că în acest moment este nevoie stringentă de spații pentru training-uri, workshop-uri și adunări/ore. Dacă dispuneți de spatii pe care le puteți pune la dispoziție gratuit pentru funcționarea în sistem “face to face learning” va rog nu ezitați să trimiteți un email pe scoaladeoptimism@gmail.com sau să sunați la tel. 0749119009, dacă puteți fi de ajutor pentru funcționare efectivă.

Dacă dispuneți de alte resurse, este nevoie de fonduri pentru a finanța cu prioritate un spațiu efectiv pentru Școala de optimism, constituirea în Fundație sau asociație și pentru a plăti o Echipa administrativă. Veți afla detalii despre modul în care puteți face asta efectiv, dând click aici unde puteți vedea Lista optimiștilor cu inimă mare din România. Dacă fiecare dintre vizitatorii/zi ai acestui site-blog, care simt că ideea este bună și ca trebuie susținută sau că îi ajută în dezvoltarea lor personală, ar oferi drept mulțumire măcar 8 lei, ajutorul lor ar fi minim, practic insesizabil pentru ei, însă pentru proiectul 8imism.ro însemnă enorm și ar ajuta la realizarea cât mai multor activități de optimizare optimista cu cât mai multe categorii de oameni.

Absolventi 8imism

Orice suma contează, astfel că dacă puteți face o donație de minim 8 ron/euro sau de 80, 800, 8 000 s.a.m.d., vă rugăm să ne aveți în vedere pentru o Donație cu… 8imism. Practic limitele bunătății 8imiștilor sunt între 8 vertical și… 8 orizontal! Dacă aveți la dispoziție alte resurse, vă rog să trimiteți un email pe scoaladeoptimism@gmail.com sau să sunați la tel 0749119009, dacă puteți fi de ajutor.

Va dorim să aveți un nou an școlar plin de optimism, chiar si cu 8imism.ro, momentan.

Cu note numai de la 8 in sus…

************

Acest articol este oferit sub licența Scoala de Optimism – 8imism®. Îl puteți re-publica incluzând autorul și sursa, păstrând toate link-urile intacte. Despre Autor: Constantin Șerban (Constant_in Shareman) este student masterand anul II al Facultatii de Psihologie si Sociologie din cadrul Universitatii “Spiru Haret”, specializarea Psihologie clinica si Interventie psihologica, Licentiat 2013 al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, Valaholog/vlaholog, Fondatorul conceptului turismverde® in Romania, Expert in turism durabil (UNIDO), in standardizare (ASRO) si agroturism (EUROGITES – ANTREC), Antrenor de 8imism și Autor pentru scoaladeoptimism.ro, marca înregistrata OSIM în România, etc. Privește cu 8imism fiecare încercare a vieții. Învață cum să faci asta permanent. Ce alegi să fii? Un optimist/ o optimistă care se înșeală, sau un pesimist/ o pesimistă care are dreptate? Tu hotărăști!” Pe Constant_in îl puteti gasi si pe Facebook, https://www.facebook.com/scoaladeoptimism sau pe www.tino.ro

Dăruind vei Dobândi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *