Blue Week, probabil saptamana cea mai pesimista a anului

Blue Week, probabil saptamana cea mai pesimista a anului

Anul acesta, ziua de 16 ianuarie a marcat „Lunea albastră”, considerată ca cea mai deprimantă zi din an. „Blue Monday” este de fapt numele dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie, considerată de media ca cea mai deprimantă zi a anului.
Școala de optimism -“8imism.ro” consideră acest mit destul de pesimist.
 
Numele i-a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în anul 2005, de către o companie turistică în cadrul unei campanii publicitare. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: inapetență laborală, schimbarea vremii, a locului de muncă, motivație scăzută, ghinion sau mai pe scurt, rezoluții neîndeplinite, care continua pentru multi pana aproape de sfarsitul lunii, pana la prima zi de salariu
 
Psihologul Cliff Arnall a făcut publică la vremea respectivă o formulă matematică care reprezintă „Lunea Albastră” în care, W exprimă condițiile meteorologice,
d=debitul (diferența între datoriile acumulate și capacitatea de a plăti), T=timpul scurs de la
Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimând salariul net. Există o veste optimistă. Această formulă a fost îmbunătățită de un român.
Pentru cei care nu au putut fi prezenti luni, psihologul Constantin Șerban, va prezenta noua formulă (Green) a 8imismului, joi 19, vineri 20, sambata 21 si duminica 22 ianuarie 2017 într-o locație cu mult  8imism din zona Parcului Icoanei din București, participanților înscriși la eveniment.
BlueWeekEvent

Green Psychology sau Psihologia verde este un nou domeniu de nisa al Psihologiei promovat de dl Constantin Serban pentru prima data in Romania. Detalii despre primul grup format pe Facebook, aici!

Participanții donatori, vor primi un cadou “OPTIMIST”, continând 30 de pastile de 8imism, un supliment alimentar obtinut 100% din extracte standardizate UE de plante naturale si anume din extracte de Passiflora, de Peliniță, de Urzică, de Sunătoare și Ginseng siberian. Mai multe despre Pastila de 8imism, aici!

Participarea presupune o donație minima de 8 eur. Sau 88. Maxim 888 eur. Locația exactă va fi comunicată în reply tuturor celor înscriși prin email la scoaladeoptimism(at)gmail.com, subiect “Formula 8imismului 2017-2018”.
Detalii si pe https://www.facebook.com/events/760941240748877/

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspiră și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *