Despre mine

Tino_optim

Imediat ce am trecut de vârsta de 33 de ani, am realizat că omul este practic o replică a Naturii si a Universului și că ne hrănim direct de la Ei.

Am aflat și cat de important este sa învățăm să ne re-conectam cu Ei dar și mai important, cum să rămânem conectați în permanență.

Am început să caut răspunsuri la întrebări și să descopăr ceea ce practic ne reține să devenim o oglindă  a Naturii (firea pământească) și a Universului (firea spirituală).

Apoi, dacă tot am înțeles acestea, mi-am spus că au totusi un scop superior si că nu am voie/nevoie să le țin doar pentru mine.

Interpretând semnificația numelui din perspectivă auditivă, consonatistă 🙂 , Sherban poate fi foarte ușor asimilat (engl.) cu Sherman și/sau Shaman, iar Constantin poate sa fie Constant_in (not out); “Shaman” a fost practic si numele meu acordat de maestrul emerit Mariana Caluschi în cadrul disciplinei opționale de Dezvoltare personală din Facultate și potrivit cu domeniul Terapie/vindecare.

Deci, iată-mă Constantin Sherban(ro) = Constant in Shareman&Shaman(engl), variante  foarte potrivite acțiunilor pe care mi le-am propus, inclusiv cu sensul existenței mele.

Doresc sa “share”-uiesc cu toți aceasta cunoaștere și sa asist în transformarea spre vindecare câți mai multi semeni care sa ajungă sa facă pași concreți spre auto-schimbare, spre o viata autentica și împlinită, prin care sa devina apți sa se dezvolte plenar, capabili a-și elabora propriile strategii de a trai o viata 8ima și 8imista, plina de pace, iubire, mulțumire și bucurie, chiar si așa într-o lume aflată sub presiunea stresului cotidian și al emoțiilor negative.

Școala de optimism și-a propus să ajute pe aceia care cred in mod eronat ca sunt optimiști, sa ajungă niște oameni sănătoși din punct de vedere fizic și împliniți din punct de vedere sufletește. Sănătatea și vigoarea fizică, împlinirea sufletească și claritatea spirituală sunt lucrurile de care omenirea va avea cel mai mult nevoie pentru crearea unui viitor cu optimism al evoluției sale.

Optimismul nu poate fi dat omului ca pe o noțiune sau ca pe o simplă lecție/injecție. Omul trebuie să manifeste el însuși OPTIMismul în ființa sa, nu doar purtând conștient o mască protocolară pe chip.

De aceea am inițiat acest proiect, fiind convins ca optimismul se învață, pesimismul se dezvață, în special căpătând acea înțelepciune aparte bazată pe experiență și pe lucru practic.

Te invit să parcurgi informația de pe Școala de optimism și să o completezi cu comentariile tale ori de câte ori consideri că ai idei care pot să aducă sănătate, împlinire sufletească și claritate spirituală.

În loc de Epilog un citat de Mircea Eliade:

“Nu ești un psiholog bun dacă tu însuți nu ești un subiect de studiat,
dacă materialul psihic nu oferă zilnic o complexitate și un inedit...

::::::::::::

Dacă credeți că informațiile de pe site pot ajuta și pe prietenii sau cunoscuții dumneavoastră share-uiți link-ul cu site-ul/blog-ul școlii iar dacă aveți propuneri, idei, observații, completări  vă rog să lăsați un comentariu în josul paginii sau, dacă doriți să vă înscrieți la evenimentele noastre, trimiteți un email pe scoaladeoptimism@gmail.com

Dacă doriți să sprijiniți activitățile și acțiunile pe care le organizează Școala de optimism puteți alege în ce fel, aici.

3 Responses so far.

 1. manciu mihai silviu says:

  avem nevoie in aceste timpuri de acest curent pe care imi place cum il promovati!

  • admin says:

   Multumesc frumos Mihai Silviu pentru aprecieri.Iti urez sa ai un an nou cu 8imism si in special cu realizari in acest sens.
   PS:Imi cer scuze pt intarzierea in raspuns, dar abia acum am ajuns sa fac ordine si printre miile de commenturi “spam” unde am gasit mesajul tau care m-a bucurat foarte mult. Detalii despre cum poti sa contribui efectiv pentru urmatoarea actiune de Ziua indragostitilor de… optimism, afla printr-un singur click pe “Doneaza” in meniul principal de sus. Cu multumiri anticipat!

 2. Mihaela says:

  Este maret ceea c’è faci! Continua, copiii nu ar trebui sa sufere! O sa ma rog pentru aceste sufletele si pentru sanatatea voastra ca sa puteti continua. Respect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *