Florii cu… 8imism

Florii cu… 8imism

În ultima duminică a lunii aprilie, cu ocazia Sărbătorilor de Florii, am pregătit pentru copiii internați în spitalul Maria S. Curie – secția Ortopedie, atelierul umanitar intitulat “Flori de optimism”, care a avut ca motto: “Să înflorim optimismul. Sau, sa inflorim odată cu optimismul”.

Clown Therapy 4

Noi susținem constant că optimismul este o atitudine/stare care trebuie trăită și apoi transmisă tuturor cu toate beneficiile sale, folosind orice prilej. Sărbătoarea florilor, “de Florii”, prin promovarea acelor activități specifice de inducere/producere a optimismului, poate induce în spitale o stare ce poate fi canalizată cu scop terapeutic chiar ca pretext pt. veselie, bucurie și antren.

SAM_2006

Profesorii de optimism, Clovnul Tino și Clovnițele Tila (Otilia) și Yela (Gabriela) masteranzi ai anului II, la specializarea Psihologie clinică și Intervenție psihologică a Facultății de Psihologie și Științele Educației din Universitatea Spiru Haret, și-au propus, și zic și beneficiarii ca au reușit să ducă bunăstare și bucurie copiilor internați în secția Ortopedie în duminica Floriilor, în formula deja cunoscută de la precedentele activități, implicându-i pe toți copii în activități ludice dar și creative, cât și oferindu-le daruri de aceasta sărbătoare.

Colaj Clovnerie

Cu aceasta ocazie s-a continuat proiectul de Art terapie cu 8imism, început din anul 2013, în paralel in Spitalul pediatric de urgenta Sf Maria din Iași, și în Spitalul Maria S.Curie din București.

Colaj Clovnerie2

Din 2014 s-a conturat ideea specializării activităților introducându-se pe lângă terapia prin desen, teatrul (circul) și anume, prestația teatrală a Clovnului, totodată și profesor de optimism al Școlii de optimism.

Colaj Jurizare

Așa s-a născut la puțină vreme, proiectul Dr.Clovn, la care și-au adus aportul moral și material, pe lângă Constantin Șerban – inițiatorul proiectului, și alți studenți masteranzi ai specializării Psihologie clinica și Intervenție psihologică a Facultății de Psihologie și Științele Educației din Universitatea Spiru Haret, și anume: Mălăescu Cerasela, Adina Toiu, Dana Meleghi, Marian Costea, Gabriela Grădinaru, Doxan Marilena, Florin Munteanu și  clovnitele Tila  si Yela, alias Otilia Manea și Gabriela Lepădatu, cele care l-au support-at pe Dr Clovn în prezenta acțiune. Au mai contribuit de-a lungul acțiunii și alți colegi ai clovnului Tino, tot studenții aceluiași an, Corina Răducea și Liliana Iordache. Detaliii despre proiectul Dr. Clovn, aici!

ColajAnteriorAtelier

Cu ocazia atelierului s-a continuat cercetarea cu titlul ArtTerapia combinată, (prin desen și teatru – clovn) metodă de modulare a emoţiilor pacienților internaţi în secţiile Ortopedie şi Oncologie din Spitalul Clinic de urgență pentru copii „Maria S. Curie” din București, ce va fi susținută de cei enumerați mai sus, cu ocazia Sesiunii științifice studențești Orizonturi noi în Științele comportamentale la data de 12-mai-2016, în București. Detalii despre sesiunea știintifică, aici!

Jurizare4

Vă invitam în continuare să susțineți proiectul “Paște cu optimism” al Școlii de optimism prin care ne-am propus să redam copiilor cu afecțiuni oncologice, autonomia și încrederea în propriile forțe care să le stimuleze creșterea stimei de sine și interesul față de viață, să îi bucure si sa-i înveselească în data de 5 mai a.c.

Colaj Clovni

Iată 8 acțiuni simple pentru a putea și dvs duce și produce sărbători cu optimism ale copilăriei alături de Dr. Clovn :

1) Donații în bani, depunând în cont orice sumă începând cu 8 (de la 8imism) si urmată de câți de zero doriți. Detalii aici!

2) Donații în produse constând în: alimente/dulciuri/fructe sănătoase, jucării în stare bună, cărți, reviste, rechizite pentru copii, jocuri, dvd-uri cu desene animate etc. Pentru aceasta, vă rugăm sa ne contactați pe adresa de email, scoaladeoptimism@gmail.com sau telefonic la numărul 0749119009;

3) De asemenea, dacă nu puteți dărui dar cunoașteți pe altcineva care ar putea ajuta, vă rog să trimiteți acest articol către baza dvs. de prieteni si/sau cunoscuți care pot afla despre (si chiar se pot implica în) Campaniile “Sărbători cu 8imism”, adaugând în Cc: scoaladeoptimism@gmail.com;

4) Dacă doriți să mă însoțiți personal la spital, vă rog să mă anunțați trimițând un email pe scoaladeoptimism@gmail.com sau cu un apel telefonic la numarul 0749119009.

5) Înălțați un gând de binecuvântare/binegândire pentru cei care vor face lucrarea “Florii si Paste cu 8imism”;

6) Înălțați un gând de binecuvântare/binegândire pentru toți copii bolnavi aflați in spitale;

7) Înălțați un gând de binecuvantare/binegândire pentru toți cei care sprijină din câștigul lor astfel de campanii umanitare;

8) Luați-vă un timp pentru a înălța un gând de binecuvântare/binegândire pentru voi înșivă, pentru 8imism si automat pentru sanatate.

Detalii despre alte activitati umanitare cu 8imism, aici!

_________

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspira și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

TeacherTino

Despre: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism – 8imism.

“Ne-am născut plângând, deci ramanem datori să murim râzând!”

Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *