Formula 8imismului, eveniment in Bucuresti de “BlueMonday”

Formula 8imismului, eveniment in Bucuresti de “BlueMonday”

Anul acesta, 16 ianuarie marchează „Lunea albastră”, considerată ca cea mai deprimantă zi din an. „Blue Monday” este numele dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie, considerată de media ca cea mai deprimantă zi a anului.
 
Școala de optimism -“8imism.ro” consideră acest mit destul de pesimist.
 
Numele i-a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în anul 2005, de către o companie turistică în cadrul unei campanii publicitare. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: inapetență laborală, schimbarea vremii, a locului de muncă, motivație scăzută, ghinion sau mai pe scurt, rezoluții neîndeplinite.
 
Psihologul Cliff Arnall a făcut publică la vremea respectivă o formulă matematică care reprezintă „Lunea Albastră” în care W exprimă condițiile meteorologice,
d=debitul (diferența între datoriile acumulate și capacitatea de a plăti), T=timpul scurs de la
Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimând salariul net. Există o veste optimistă. Această formulă a fost îmbunătățită de un român.
Psihologul Constantin Șerban, va prezenta noua formulă a 8imismului, luni 16 ianuarie 2017 într-o locație cu mult  8imism din zona Parcului Icoanei din București, participanților
înscriși la eveniment.
Participarea presupune o donație minima de 88eur, sau maxim 888 eur. Locația exactă va fi comunicată în reply tuturor celor înscriși prin email la scoaladeoptimism(at)gmail.com, subiect “Formula 8imismului 2017-2018”.
Detalii si pe https://www.facebook.com/events/760941240748877/
bluemondayevent

Participanții donatori, vor primi gratuit câte un flacon “OPTIMIST” de la Herbagetica, continând 30 de pastile de 8imism. Mai multe despre Pastila de 8imism, aici!

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspiră și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *