FUNerare cu 8imism

FUNerare cu 8imism

În cadrul parteneriatului devenit traditional al Scolii noastre cu asociatia ecologistă pentru Turismverde si cu Romexpo, participăm în premiera la ExpoFunerare, între 31 Mai şi 3 Iunie 2018, singurul eveniment de servicii funerare din ţara noastră.

Privitor la conceptul şi ritualul ultimului eveniment din cursul firesc al vieţii fiecăruia dintre noi, prin participarea noastră inedită la această editie a Expo Funerare ne-am propus să aducem în atenţie, prin intermediul proiectului nostru acele traditii FUN-erare vechi, dar în acelasi timp actuale, ce se mai mentin în anumite zone ale tării noastre.

În cadrul  parteneriatului organizăm o expozitie foto despre traditii de inmormantare verde & fun (priveghiul vesel) si sustinem un seminar pe teme de actualitate din industria de profil despre modalităţi inedite de crestere a durabilitatii pieţei româneşti de profil (cimitire verzi-eco) şi a multor alte activităţi conexe.

În principal vom prezenta conceptul de inmormantare veselă pe lângă cel de inmormantare verde, (sau cum Natura ne duce/conduce la Dumnezeu) având ca lait-motiv zicala despre speranta care se stie moare ultima, rămânându-i optimismului natural, misiunea de a ne trece dincolo!

Evenimentul este interesant nu doar pentru profesionistii din domeniu cât şi pentru publicului larg, mai ales prin aducerea în prim-plan a modalităţilor inedite prin care fiecare dintre noi poate păstra în materie memoria celor apropiaţi, trecuti în nefiintă, într-un mod sustenabil pentru planetă.

Finalul vieţii nu trebuie sa fie o experienţă tragică şi marcantă. Poate sa fie o ultimă calătorie veselă, asociată cu încheierea unei existenţe trăite intens, frumos, cu bucurie, satisfacţie şi cu demnitate!

Mai multe detalii despre ExpoFunerare pe http://www.expofunerare.ro/

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspiră și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

Despre: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism -8imism, psiholog si art terapeut GreenArts, fondatorul Psihologiei verzi, a proiectului dr. Clovn in spitale pediatrice, al Turismului verde si a Religiei integrative, PsihoSilvoTerapeut si vlaholog, fondatorul conceptului ecoFUNerare.

În cadrul conceptului “ecoFUNerare”, a adus în atentie o nouă abordare (cu optimism) a “ultimei călătorii” si prin prisma sustenabilitătii ce poate să ofere motivatii serioase pentru o schimbare, în special având ca inspiratie vechi traditii românesti.

“Ne-am născut plângând, deci rămânem datori să murim râzând!”

Mai multe despre autor pe tino.ro

Despre asociatia ecologistă pentru un turism verde este o organizatie cu activitate de peste 10 ani, cu actiuni concrete atat în plan national cât si international pentru dezvoltarea durabilă a turismului si domeniile cu care acesta se intersectează. Initiază, în mod creativ si totodata inovativ actiuni, în majoritate de pionierat în multe domenii conexe turismului, inclusiv al aceluia (delicat)  dedicat unui eveniment de final în cursul firesc al vietii omului. Mai multe detalii pe site-ul asociatiei, www.turismverde.ro

Vă rugăm să lasati comentariul Dvs mai jos..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *