Incepe prima clasa de parenting la Scoala de optimism

Incepe prima clasa de parenting la Scoala de optimism

Mulți dintre noi am realizat la un moment dat în viața noastră care sunt consecințele educației tradiționale, bazată pe pedeapsă și recompensă.

Este momentul când ajungem să le reproșăm celor care ne-au dat viață că au crescut persoane cu insuficientă încredere în sine, care nu au curaj îndeajuns să ia decizii importante care să le schimbe viața etc.

Apoi urmează momentul când ajungem să înțelegem că ei de fapt se aflau în aceeași situație în care suntem(am fost) și noi (până)astăzi. Diferența este că de acum unii dintre noi înțelegem importanța unei educații diferite și ne dăm seama de necesitatea de a ne schimba abordarea fata de noi înșine și față de proprii noștri copii.

Știați că proprii copii ne sunt dați de fapt pentru a afla care ne sunt limitele iubirii?

Practic, ne sunt dati pentru a ne lărgii aceste limite.

Copiii vor să simtă că sunt iubiți și acceptați indiferent de greșelile pe care le fac și nu să fie iubiți pentru că fac întocmai ceea ce li se spune precum cățelușii bine dresați.
Chiar dacă în mod inconștient, copiii testează răbdarea părinților cu diversele moduri în care îi scot din sărite, ei fac asta în fond pentru a afla care ne sunt cu adevărat limitele iubirii.
La școala de optimism încercăm o abordare optimistă a educației bazată în principal pe optimism si iubirii.
Pentru a evita ca fiul sau fiica noastră să ajungă la un moment dat un adult pesimist, lipsit de inițiativă, depresiv, anxios, manipulabil și obedient va propunem atelierele de parenting cu optimism.
Ateliere de parenting pe care le propunem sunt o combinație între training și practică.
De fapt este “învățare făcând”. Pentru detalii si inscrieri trimiteti un email cu subiectul “Parenting cu 8imism” pe email scoaladeoptimism@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *