Optimism, un cuvant rar uzitat?

Optimism, un cuvant rar uzitat?

Și o definiție…

În această lună februarie, în primele zile ale lunii,  aflându-mă pe secțiile de Ortopedie pediatrică și Oncologie pediatrică  a Spitalului Maria S. Curie, fostul Budimex, pentru a posta afișele corespunzătoare atelierelor umanitare prilejuite de Zilele îndrăgostiților de 8imism cu ocazia Sf. Valentin și respectiv a Dragobetelui, am întâlnit pe unul dintre holurile dintre etaje, un domn (se vede puțin într-o imagine de mai jos) care mărturisea cu sinceritate ca este pentru prima dată în ultimii săi 25 de ani când aude/vede cuvântul optimism într-un context instituțional.

Afis Dragobete cu 8imism

Probabil o mai fi auzit/văzut dar nu i-a conștientizat sensul precum o făcea acum discutând și/sau văzând afișul nostru printre altele pentru medicamente.

Mărturisea față de mai multe persoane, aflate la o coadă în așteptarea unor consultații, că a primit/privit optimismul ca pe o revelație după ce a citit afișul ce tocmai ce îl lipisem lângă altele pe geamul avizierului dintre etaje. Mulțumim și pe această cale managementului Spitalului că permite ca mesajul de 8imism  al Școlii de optimism, să ajungă la oamenii care sunt în nevoie.

Rugându-l să spună ce crede dumnealui că este optimismul, a ținut să-mi depene o istorioară în loc de o definiție, despre un soț care vine acasă seara la soție, obosit după o zi de lucru istovitoare și o roagă sa facă gogoși cum numai ea știe să facă, întrucât avea o poftă deosebită să manânce așa ceva.

Afis Zile indrag de 8imism

Răspunsul soției a fost ca neavând faină nu poate să-i satisfacă dorința în acel moment.
Soțul a rugat-o să facă totusi gogosile si asa fara faina deoarece pentru el nu conteaza intrucât vor avea același gust bun.

Interlocutorul meu consideră, acest răspuns al soțului din istorioară ca fiind definiția ideală a optimismului aplicat la viața de zi cu zi. Inevitabil discuția a ajuns la alegerile pe care le facem în viață.

Inclusiv cele de la alegeri locale, parlamentare, etc…  Mesajul dumnealui “optimist” referitor la politica, era sa mergem la alegeri si sa punem multe stampile pe buletine,  pentru a se vedea prin numarul de voturi anulate ca sistemul se poate schimba…

Pentru mine, important este că am putut să stau de vorbă cu acest domn deosebit și să consemnez acestea pentru toți elevii școlii noastre de 8imism.

_______________________

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspira și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Daca v-a placut acest articol și doriti sa îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site. De asemenea, proiectul Scoala de Optimism – 8imism®  doreste sa se autosustină, iar sprijinul dvs. în acest sens este mereu binevenit.

Orice fel de contribuție este apreciată cu multă bucurie, ajutându-mă să multiplic cu 8(imism) toate eforturile. Detalii despre ce si cum, aici! Vă mulțumesc!

TeacherTino

Despre autor: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism – 8imism. “Ne-am născut plângând, deci ramanem datori să murim râzând!” Mai multe despre autor pe tino.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *