Paste cu art terapia… 8imismului (revivus!)

Paste cu art terapia… 8imismului (revivus!)

Sărbătoarea creștină de Paște este cea mai importantă sărbătoare din an și este asociată cu primăvara.

Paste cu 8imism

Pastele creștin este similar cu 2 tradiții antice: una evreiască și alta păgână. Ambele sărbătoresc învierea, trezirea la viață. Aproape toate popoarele au sau au avut o sărbătoare a primăverii. La începutul creștinismului, pentru ca oamenii să se adapteze mai ușor cu religia creștină, misionarii au adaptat sărbătoririi Paștelui, elemente din festivaluri păgâne, festivaluri în care se sărbătorea venirea primăverii. Misionarii au transmis treptat mesajele lor, permițând continuarea tradițiilor păgâne, dar într-o maniera creștină. Astfel, s-a preluat din tradiția evreilor ideea sacrificării mielului. De la acestă tradiție, a sacrificiului, Isus a fost numit Mielul lui Dumnezeu, pentru că așa cum mielul era sacrificat de către evrei pentru iertare, la fel Isus s-a sacrificat pentru salvarea lumii.

Premiul special al Juriului

În aceeași perioadă în care astăzi se sărbătorește Pastele creștin, popoarele scandinave sărbătoreau zeița primăverii, Ostern sau Eastre. Aceasta tradiție era asociata cu iepurașul de Paști și ouăle viu colorate, simboluri ale bucuriei, luminii soarelui și ale fertilității. Acest festival avea loc în ziua echinocțiului de primăvară. În modul de sărbătorire a Paștelui creștin, s-a preluat ideea vopsiri ouălor dar numai în culoarea roșie, semnificând sângele lui Iisus vărsat pentru omenire. Acest tip de festivaluri, legende și povesti erau comune inclusiv în religiile antice.

Echipa mixta PsihoMedicala

De când a fost fondată Școala de optimism, Paștele are în comun optimismul. Cu ocazia acestei zile, profesori din școala noastră, în cadrul ședințelor de art terapie cu optimism Dr.Clovn, au dus o lumina de speranță împreună cu scântei de veselie pe secția de Oncologie pediatrică a Spitalului Maria S. Curie din București.

Dr Clovn 9

În prima zi lucrătoare a lunii mai, cu ocazia Sărbătorilor de Florii, am pregătit pentru copiii internați în secția Oncologie, atelierul umanitar intitulat “Paste cu optimism”, care a avut ca motto: “Optimism revivus”.

PsihoEduTeam

Noi susținem constant că optimismul este o atitudine/stare care trebuie trăită și apoi transmisă tuturor cu toate beneficiile sale, folosind orice prilej.

Veselie DrClovn

Sărbătoarea de Paste, prin promovarea acelor activități specifice de producere a optimismului, poate induce în spitale o stare ce poate fi canalizată cu scop terapeutic.

DrClovn

The optimism can beat cancer!

Yella si Tino3

Așa cred masteranzii specializării Psihologie clinică și Intervenție psihologică ce au participat și în calitate de voluntari ai asociației noastre, la activitatea de art terapie cu desen și clovn, din cadrul proiectului de cercetare cu titlul generic de Dr.Clovn ce va fi susținut în ziua de 12 mai la Sesiunea de comunicări științifice studențești din cadrul Conferinței naționale organizată îm cadrul Facultății de Psihologie și Științele educației din UniversitateA Spiru Haret București .

Afis SesComStiin

Programul complet al manifestărilor științifice, poate fi consultat aici!

OnClo_vni

Vă invitam în continuare să susțineți atelierele umanitare de art terapie prin care ne-am propus să redam copiilor cu afecțiuni oncologice dar si ortopedice, autonomia și încrederea în propriile forțe care să le stimuleze creșterea stimei de sine și interesul față de viață, să îi bucure si sa-i înveselească în data de 1 iunie a.c. cu ocazia Zilei Copilului.

Dr Clovn

Cele 8 acțiuni simple pentru a putea și dvs. duce (și produce) sărbători cu optimism ale copilăriei, alături de Dr. Clovn :

1) Donații în bani, depunând în cont orice sumă începând cu 8 (de la 8imism) si urmată de câți de zero doriți. Detalii aici!

2) Donații în produse constând în: alimente/dulciuri/fructe sănătoase, jucării în stare bună, cărți, reviste, rechizite pentru copii, jocuri, dvd-uri cu desene animate etc. Pentru aceasta, vă rugăm sa ne contactați pe adresa de email, scoaladeoptimism@gmail.com sau telefonic la numărul 0749119009;

3) De asemenea, dacă nu puteți dărui dar cunoașteți pe altcineva care ar putea ajuta, vă rog să trimiteți acest articol către baza dvs. de prieteni si/sau cunoscuți care pot afla despre (si chiar se pot implica în) Campaniile “Sărbători cu 8imism”, adaugând în Cc: scoaladeoptimism@gmail.com;

4) Lasă în dar doi la sută din dări. Cum? Detalii despre cum poți să dai un dar cât 2% din dările pe care deja le-ai dat la stat, aici!

5) Înălțați un gând de binecuvântare/binegândire pentru cei care vor face lucrarea “Art terapie cu… 8imism”;

6) Înălțați un gând de binecuvântare/binegândire pentru toți copii bolnavi aflați in spitale;

7) Înălțați un gând de binecuvantare/binegândire pentru toți cei care sprijină din câștigul lor astfel de campanii umanitare;

8) Luați-vă un timp pentru a înălța un gând de binecuvântare/binegândire pentru voi înșivă, pentru 8imism și automat pentru sănătate.

Albumul complet cu imagini pe http://www.facebook.com/scoaladeoptimism

Dacă doriți să ne însoțiți personal la spital, vă rog să ne anunțați trimițând un email pe scoaladeoptimism@gmail.com sau apelând telefonic la numarul 0749119009.

Detalii despre alte activitati umanitare cu 8imism, aici!

_________

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspira și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

TeacherTino

Despre: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism – 8imism.

“Ne-am născut plângând, deci ramanem datori să murim râzând!”

Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *