Petrecere cu 8imism de Halloween 2015

Petrecere cu 8imism de Halloween 2015

In fiecare an, la sfarsitul lunii octombrie, peste ocean se sarbatoreste Halloween-ul. Americanii isi decoreaza casele si curtile cu dovleci, cu panze de paianjen etc, pregatesc diferite meniuri specifice sarbatorii, copii se costumeaza si pornesc la colindat din casa in casa. In ultimii ani, sarbatoarea de Halloween a fost preluata din ce in ce mai mult si de locuitorii tarii noastre si, din ce in ce mai des, gradinitele si scolile organizeaza evenimente special dedicate acestei zile, probabil si datorita faptului ca exista pe vremuri si la noi ceva asemanator, de sarbatoarea Sfantului Andrei.

Halloween2014_colaj1

Pentru  Scoala de optimism – 8imism®,  sarbatoarea de Halloween reprezinta doar un prilej de starnit emotii pozitive acelora care au mare nevoie de aceste stari astfel ca, pe data de  30 oct 2015, in cadrul proiectului umanitar GreenArts® Therapy al asociatiei ecologiste de Turismverde®, am oferit pacientilor sectiei de ortopedie pediatrica a Spitalului Maria S. Curie, a doua cea mai vesela petrecere spitaliceasca de Halloween din Romania, dupa editia din 2014 de pe sectia de Oncologie pediatrica a Spitalului de copii Sf Maria din Iasi. Alaturi de curajosul Tino, clovnul profesor de optimism, peste treizeci de copii mici si mari, adolescenti dar si adulti au pornit intr-o aventura extraordinara de Halloween, condimentata cu peste 30 de dovleci placintari sculptati cu 8imism si voie buna, activitate care le-a starnit voiosia si le-a produs emotii pozitive si nenumarate zambete.

Halloween cu optimism6

Pacientii “prichindei curajosi” au fost intampinati cu nenumarate surprize in ton cu sarbatoarea „frumos de infricosatoare” indragita de cei mici. Cei mici, dar si cei mari, s-au distrat la petrecere dar si prin participarea la ateliere de creatie GreenArts Therapy. Astfel au realizat cate un dovleac haios pe care fiecare copil il pastreaza pe noptiera de la capul patului pentru a speria boala si care apoi va fi luat acasa si re-gatit in cuptor sub forma unei delicioase placinta;

Halloween cu optimism3

Cu ocazia aceasta copii au invatat de unde vine aceasta traditie de a decora dovleci de Halloween si, de asemenea au aflat lucruri noi despre aceasta sarbatoare a Halloween-ului; Clovnul Tino, profesorul de 8imism al Scolii de optimism, i-a distrat si premiat pe toti pacientii (insotitori parinti sau bunici, personal medical auxiliar  si cadre sanitare), in special pe acei copii operati in aceea zi. Anul acesta, in cadrul atelierului nostru, ne-am gandit sa dam o noua infatisare “happy faces” dovleacului sculptat si transformat intr-un felinar, de obicei infiorator de hidos. Pentru a fi pe deplin in atmosfera de Halloween, clovnul profesor de optimism Tino i-a speriat pe toti cu o… suzeta uriasa.

Halloween cu optimism2

La finalul evenimentului, prichindeii mari si mici au avut parte de o expozitie ad-hoc cu toate lucrarile realizate in cadrul atelierului de creativitate GreenArts Therapy de sculptura in dovleac. Juriul de specialitate, format si din cadre medicale au ales cele mai happy&optimiste lucrari. Participantii au primit daruri, fructe, seminte sanatoase, in special de dovleac, dulciuri sanatoase, reviste, carti de colorat, jucarii de plus, lumanari parfumate si alte daruri in atmosfera sarbatorii.

Halloween cu optimism4

Copiii, chiar daca aflati intr-un cadru spitalicesc, s-au distrat copios, umpland de rasetele lor si de voie buna culoarele si saloanele sectiei uitand, unii si pentru cateva ore, locul in care se afla si motivul pentru care se aflau acolo. Si adultii s-au distrat alaturi de copii, uitand si ei la randul lor pentru cateva ore de suferinta fizica inabusita de bucuria adusa de clownul TINO.  Deci iata cum, datorita  proiectului umanitar GreenArts® Therapy al asociatiei ecologiste de Turismverde®, Scolii de optimism – 8imism, si a tuturor acelor adevarati prieteni ai 8imism-ului si ai verdelui (portocaliului), de Halloween creativitatea si distractia si ( nu in ultimul rand) optimismul au fost cuvinte terapeutice pe sectia de Ortopedie pediatrica a Spitalului Maria S Curie Bucuresti in seara zilei de 30 oct 2015.

Halloween cu optimism5

Multumim acelora care iata si de Halloween au contribuit la “mobilizarea” copilariei imobililizata pe sectia de Ortopedie pediatrica a Spitalului Maria S. Curie Bucuresti. De Craciun dorim sa reluam activitatile de ducere&inducere a optimismului in spitale de copii. Daca doriti sa desfasuram in continuare astfel de activitati si de Craciun, puteti sa ne sprijiniti prin:

1) Donatii in produse constand in: alimente sanatoase, jucarii in stare buna, carti, reviste, rechizite pentru copii etc. Pentru aceasta, va rugam sa ne contactati pe scoaladeoptimism@gmail.com sau telefonic la numarul 0749119009.

2) Donatii in bani, depunand o suma in contul ASOCIATIEI ECOLOGICE TURISMVERDE, CIF:24703520, IBAN:  RO19CECEB10730RON3347055, CEC Bank, Agentia Bucurestii Noi. La detalii plata scrieti: “Donatie Atelier umanitar Craciun 2015″.

3) Daca doriti sa ne insotiti la spital, va rugam sa ne anuntati lasand un comment in josul paginii, transmitand un email, pe adresa de mai sus sau cu un apel telefonic, la numarul de mai sus.

Halloween cu optimism1

Dorim foarte mult sa ne autosustinem si sa mergem in cat mai multe asezaminte pentru a duce si multiplica atelierele noastre, iar pentru aceasta am avea nevoie (cu titlu de gratuitate daca mai este posibil in zilele acestea) de o locatie ce sta nefolosita (sau care poate fi share-uita intre anumite ore) pentru a organiza ateliere, cursuri, expozitii, seminarii, conferinte, chiar si ore al Scoala de optimism. Daca in baza dvs de cunostinte stiti pe cineva sau aveti vre-o idee, sugestie sau propunere in acest sens va rugam sa ne implicati/recomandati.

Orice gest, poate mic pentru dumneavoastra, inseamna mult pentru orice persoana imoblizata in spital in zi de sarbatoare, cand ceilalti se bucura de atmosfera zilei insa fara sa uite de semenii lor aflati in durere.

Multumesc anticipat pentru orice contributie a dvs.

_________________

Cred în libera circulație a informației cu/de/despre optimism/8imism și doresc să împartășesc tot ceea ce are potentialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuala, cât și colectivă. Dacă proiectul scolii de optimism – 8imism vă inspira și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Daca v-a placut acest articol și doriti sa îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustină, iar sprijinul în acest sens este mereu binevenit. Orice contribuție este apreciată cu multă bucurie, ajutându-mă să multiplic cu 8(imism) toate eforturile. Detalii aici! Vă mulțumesc!

Despre autor:

Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism – 8imism. “Ne-am născut plângând, deci suntem datori să murim râzând! Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *