“Poiana lui Dulcan”, …in padure la Serban

“Poiana lui Dulcan”, …in padure la Serban

Inteligenta materiei optimiste

Neurologul Dumitru Constantin Dulcan (76 de ani), cel care scria în 1981 „Inteligența materiei“, o carte care a bulversat comunitatea științifică românească dar și internațională, fiind invitat într-un mediu natural deosebit sa ghideze prima Tabără națională de psihologie verde, organizata “back to back” cu prima tabără de optimizare prin “spiritualitate și naturalitate”, a vorbit participanților despre rolul nefast al negativității, pesimismului și stresului în viața noastră, despre inteligenta materiei și bineînțeles despre trecerea materiei spre spiritualitate.

Psihologie Verde

“Există o unitate funcţională şi o coerentă a conştiinţei, în ciuda multitudinii de arii disparate, de circuite nervoase întortocheate şi conexiuni. Noi doar gândim, știm că suntem, uneori putem fi în meditaţie într-o linişte profundă.  Nu  simţim şi nu auzim nimic. Creierul este probabil cel mai silenţios sistem din natură. Funcţionează fără zgomot. Cine dă această unitate conştiinţei? Există o altă instanţă care se folo­seşte de creier? – se întreabă unii cercetători.

Poiana lui Serban

Concepţia neurofiziologică actuală, în virtutea căreia conştiinţa este redusă la procesele fizico-chimice din creier, are mari dificultăţi în a-şi găsi un consens cu conceptele confirmate experimental ale fizicii cuan­tice, cu experienţele psihologiei transpersonale, ale morţii clinice, cu stările intermediare sau modificate ale conştiinţei, cu liberul arbitru, cu intuiţia, efectul placebo, pulsiunile inconştiente, obsesiile, fobiile, visul anticipativ, vindecările prin tehnici spirituale, telepatia, clarvederea – fenomene studiate şi confir­mate deja în cadru ştiinţific instituţionalizat. Până acum, ştiinţa oficială s-a folosit de „briciul lui Occam”. A tăiat de pe listă tot ce nu putea explica sau le-a taxat ca neştiinţifice. Dar a nega „ceva” nu înseamnă obli­gatoriu că acel „ceva” nu există.”

EcoPsihologie

Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatru, autorul unui număr mare de monografii, tratate, lucrări și cărți de o mare valoare științifică, dar şi de eseistică. Dl. prof. dr. Constantin Dumitru Dulcan inițiază în fiecare an întâlniri de suflet manifestate sub forma memorabilului picnic de la Marghia, în pădurea copilăriei domniei sale din jud Argeș, pentru a umple sufletele participanților de natură și de plăcerile unor discuții interesante și stimulatoare.

Dulcan si Serban

În acest an, după acest eveniment în natură ce a avut loc în primăvară, la înflorirea salcâmilor, dl profesor Dulcan a dat curs invitației de a ghida de această dată în plina vară, tot într-o pădure (a lui Șerban) în județul Dâmbovița, com Visinești, satul Sultanu, într-o zona recunoscută ca având aeroionizarea negativa cea mai bună, prima tabără de psihologie verde din Romania, eveniment ce a avut loc “back to back” cu tabăra de optimizare personală în/cu natura organizată sub egida școlii de optimism în perioada 24-26 iulie 2015.

class work

Alături de prelegerile distinsului invitat, au mai fost susținute exerciții de optimizare personală cu elementele naturii și atelierul de meditația inimilor, susținute de Constantin Șerban -fondatorul Școlii de optimism.

Workshop matinal

 

Masa rotunda

Exercitiu coerenta

Au avut loc drumeții în natură, foc de tabără, sesiuni de “sky watch” nocturn, networking și îmbrățisări.

PsihVerde

Foc de tabara cu 8imism

green hiking

Conecting Earth

 

Imbratisari in Natura4

Natura influențează starea de bine a omului și viceversa.

Foc de tabara

Se poate afirma chiar că poluarea este o imagine tridimensională a gândurilor noastre.

Luca_Celestin

Imbratisari verzi

În esență, Psihologia verde sau eco-psihologia sugerează existența unei relații sinergetice între binele omului și al planetei, asa-zisa relație om-natură.

In prelungirea trunchiului

Eco-psihologia conectează psihologia și ecologia. Psihologia verde conectează psihologia cu “naturalogia”. Implicațiile practice ale Psihologiei verzi cât și ale eco-psihologiei rezidă în a prezenta oamenilor modele și cai de a se construi pe ei în mod sănătos ca apoi ei, în mod optimist să construiască o societate sănătoasă, durabilă cu o cultură valoroasă sustenabilă, responsabilă și durabilă: Naturalism si Optimism!

Think green psi

Legume la gratar

Acest articol este oferit sub licența Scoala de Optimism – 8imism® si Turismverde®. Îl puteți re-publica incluzând autorul și sursa, păstrând toate link-urile intacte. Despre Autor: Constantin Șerban (Constant_in Shareman) este student masterand anul II al Facultatii de Psihologie si Sociologie din cadrul Universitatii “Spiru Haret”, specializarea Psihologie clinica si Interventie psihologica, Licentiat 2013 al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, Valaholog/vlaholog, Fondatorul conceptului turism verde in Romania, Expert in turism durabil UNIDO, Expert in standardizare ASRO si agroturism Eurogites, Antrenor de 8imism și Autor pentru scoaladeoptimism.ro, respectiv pentru turismverde.ro ambele marci înregistrate OSIM în România etc

Nucul cu 8imism

„Privește cu 8imism fiecare încercare a vieții. Învață cum să faci asta permanent. Ce alegi să fii? Un optimist/ o optimistă care se înșeală, sau un pesimist/ o pesimistă care are dreptate? Tu hotărăști!” Pe Constant_in îl puteti gasi si pe Facebook, https://www.facebook.com/scoaladeoptimism sau pe www.tino.ro

Landscape

Dacă doriți să sprijiniți activitățile și acțiunile organizate sub egida Școala de optimism, veți afla detalii despre modul în care puteți face asta efectiv, dând click aici unde puteți vedea Lista optimiștilor cu inimă mare din România. Dacă fiecare dintre vizitatorii/zi ai acestui site-blog, care simt că ideea este bună și trebuie susținută sau că îi ajută în dezvoltarea lor personală, ar oferi drept mulțumire, nu de fiecare dată când intră aici, măcar 8 lei ajutorul lor ar fi minim, practic insesizabil pentru ei, însă pentru proiectul Școala de optimism însemnă enorm și ar ajuta la realizarea cât mai multor activități de optimism/optimizare cu cât mai multe categorii de oameni. Dacă dispuneți de resurse financiare este nevoie de fonduri pentru a finanța cu prioritate un spațiu pentru Școala, constituirea în Fundație sau asociație și pentru a plăti o Echipa administrativă.

plus 8imism

Orice suma contează, astfel că dacă puteți face o donație de 8 ron/euro sau de 80, 800, 8 000 s.a.m.d., vă rugăm să ne aveți în vedere pentru o Donație cu… 8imism. Practic limitele bunătății 8imiștilor sunt între 8 vertical și… 8 orizontal! Dacă aveți la dispoziție alte resurse, este nevoie de spații pentru training-uri, workshop-uri și adunări/ore. Vă rog să ne contactați pe scoaladeoptimism@gmail.com sau la tel 0749119009, dacă ne puteți fi de ajutor.

Santier1

UN GEST MIC PENTRU VOI, UN AJUTOR URIAȘ PENTRU SEMENII NOȘTRI! Fiți permanent în starea de optim-ism/optim+ism = 8imism  și în consecință sănătoși și frumoși! Spor, cu multipli de 8imism, in tot ceea ce faceți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *