Profesorul de optimism Grigore Lese, o imagine eco-incantatoare pentru Romania

Profesorul de optimism Grigore Lese, o imagine eco-incantatoare pentru Romania

Doctor în muzică, profesor de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti si îndrăgit maestru popular, Excelenta sa Grigore Leşe – ambasador al Turismului rural si profesor de optimism al Scolii de optimism a devenit imaginea campaniei “Ciocarlia Ro Brand” la editia I-a 2018 a TTR- Târgul de Turism al României.

Târgul de Turism al României a fost organizat în perioada 22-25 feb 2018 de Romexpo împreună cu Camera de Comert a României si alti parteneri principali printre care si Asociatia Ecologică Turismverde, un ong de protectia mediului focusat pe domeniul turistic si domeniile conexe acestuia, preocupat de protectia mediului natural si în special a biodiversitatii care fac călătoriile si viata noastră cu adevărat sănătoase si frumoase.

Grigore Leșe, cum îi place să i se spună simplu, intră în galeria iubitorilor de turism verde susținători ai biodiversitatii si vieții pe aceste meleaguri românesti pline de energii benefice alături de un alt ambasador al turismului si profesor de optimism – Excelenta sa dr. ing. Dumitru Dorin Prunariu, devenit si domnia sa sustinator al Ciocarliei brand odată cu prima editie a RawLife&Style, organizat de Romexpo împreună cu Camera de Comert a României si Asociatia Ecologica Turismverde, cand a fost intitulat Ciocârlia spatială pentru zborul său în afara spatiului dar si pentru verticalitatea deosebită de care a dat dovadă în viața si activitatea sa.

Probabil vă întrebati si dumneavoastră ca mulți alții, de ce o asociatie ecologistă pentru promovarea turismului  durabil, responsabil sustenabil, slow, eco etc, (într-un cuvant, verde) a ales ca imaginea campaniei Ciocârlia brand să fie reprezentată de personalitati marcante românesti de sex masculin.

Explicatia logică este dată de faptul binecunoscut la păsări că, masculii sunt cei care investesc creativitate si un talent încantator pentru a îşi perpetua specia şi reproduce genele alocând o energie impresionantă în tot acest joc de şanse în fața femelelor. La păsările care fac parte din marea familie a ciocârliilor (Alaudidae), păsări cântătoare mici, cu penele pestriţe, care zboară la mari înălţimi, masculul este cel care cântă si este considerat a fi singura pasăre care cântă şi în timpul zborului. Îi place să facă acest spectacol de zbor si melodie pentru a-si curta perechea dimineata, la răsăritul soarelui. Voiosia acesta o repetă uneori si la asfintit, în lumina aceea puternica si aurie de apus a soarelui. Trilurile masculului vorbesc despre sănătatea sa, abilitata de a găsi hrană şi abundenţa acesteia în teritoriul său, iar femelele rămân cucerite de cântecul său ce însoțește zborul ascendent în linie dreaptă către înălțimea cerului.

La fel ca si Ciocârlanul, maestrul Grigore Leșe prin mesajul său universal, stă drept si ascendent între teorie si trăire cântând ca un autentic ciocârlan nu numai în fata kitshului modernității, dar si pentru a proteja biodiversitatea, alăturându-se cu generozitatea-i caracteristică la demersul asociatiei pentru promovarea turismului verde în vederea protejării speciilor de păsări cântătoare ce sunt vânate în țara noastră de străini pentru satisfacerea pasiunilor gastonomice si sportive, cu toate ca este stiut faptul că vânarea ciocârliilor este în contradictie cu tiparele culturii si traditiei noastre inclusiv cinegetice si culinare.

Mai multe detalii despre maestrul Grigore Leșe, pe pagina domniei sale de fb, aici!

Prin campania de strângere de semnături pentru petitia de adoptare a Ciocârliei ca viitor brand turistic românesc se încearcă cruțarea si protejarea populației de păsări cântătoare având credinta ca odată ajunsă simbol national românesc, nimeni nu va mai îndrăzni să o omoare pentru pasiuni meschine astfel încât si generatiile viitoare să se poata bucura în călătoriile lor de cântecul lor încantător.

Detalii despre campania “Ciocârlia-RoBrand” puteti sa aflati pe pagina de fb a asociatiei, aici sau pe pagina de internet a asociatiei, turismverde.ro, aici!

Acest articol este oferit sub licența Școala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu și sau de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potențialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuală, cât și colectivă.

Dacă proiectul Școlii de optimism si www.8imism.ro vă inspiră și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site.

Despre: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism (8imism), psiholog si art terapeut GreenArts, fondatorul Psihologiei verzi, a proiectului dr. Clovn in spitale pediatrice, al Turismului verde si a Religiei integrative, PsihoSilvoTerapeut si vlaholog.

“Ne-am născut plângând, deci ramanem datori să murim râzând!”

Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *