Relatii cu 8imism sau, cum facem 8imizarea in cuplu

Relatii cu 8imism sau, cum facem 8imizarea in cuplu

Ca să avem o relație plină de 8imism, cum facem cât mai realist 8imizarea în cuplu?

Un răspuns ar fi, sa folosim cumulativ, în mod ideal, toate principiile decalogului, însă nu mai puține de 8.

Tradus în termeni de specialitate, “Optalogul pentru 8imism” este bazat pe acei predictori care indică cea mai mare probabilitate a păstrării relațiilor optime de cuplu, în care pacea, iubirea și bucuria domină atmosfera:

  • împreună trăire spirituală.
  • îngăduința;
  • calmul;
  • tonul;
  • admirația;
  • respectul;
  • aprecierea;
  • mulțumirea;
  • afecțiunea (îmbrățișările, sărutul);
  • tandrețea (gesturile, mangaierea).

Cuplu de clovni

Fiecare să transmită celuilalt ideea de curiozitate și înțelegere, de sprijin necondiționat și bunătate fără a-i  ignora dorințele, chiar dacă sunt în dezacord uneori.
Existența unei conversații lejere cu privire la ceea ce are fiecare de realizat în acea zi la despărțirea către locul de muncă al fiecăruia contribuie la stabilitatea relației;
În diferitele momente ale zilei purtarea de discuții, conversații cu un ton calm pot să distragă atenția cuplului de la stresul cotidian;
La revedere, acordarea de timp de calitate petrecut doar în doi, într-o atmosferă relaxantă, pentru a reîmprospăta dragostea;
Aceste comportamente, realizate consecvent, cresc șansele de a conduce relația spre o direcție cu 8imism.
Descoperindu-vă unii altora calitățile, vă veți simți mai bine mai împliniți, cu mai mult optimism si speranță de viață.
Făcându-ne timp pentru cel/cea de lângă noi, ascultând și oferindu-i libertatea de care are nevoie, fără a cere ceva în schimb, îi oferim dovada clară a iubirii și a sentimentelor ce ne leagă contribuind la acel climat propice dezvoltării personale în cuplu.

Uneori e suficient ca numai unul să pornească și să facă un pas în această direcție, iar celălalt va veni în întâmpinarea lui!

Neavând pretenția ca am descoperit apa caldă, te aștept să comentezi constructiv în josul paginii, bazat/bazată fiind exclusiv pe experiențe personale.

________________________________

Acest articol este oferit sub licența Scoala de Optimism – 8imism®. Cred în libera circulație a informației cu/de/despre optimism/8imism. Doresc să împartășesc tot ceea ce are potentialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuala, cât și colectivă.

Dacă proiectul scolii de optimism si 8imism.ro vă inspira și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Daca v-a placut acest articol și doriti sa îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături/link spre adresa acestui site. De asemenea, proiectul Scoala de Optimism – 8imism®  doreste sa se autosustină, iar sprijinul dvs. în acest sens este mereu binevenit.

Orice fel de contribuție este apreciată cu multă bucurie, ajutându-mă să multiplic cu 8(imism) toate eforturile. Detalii despre ce si cum, aici! Vă mulțumesc!

Panou_Clown

Despre autor: Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism – 8imism. “Ne-am născut plângând, deci ramanem datori să murim râzând!” Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *