Renastere “vegetala” cu 8imism

Renastere “vegetala” cu 8imism

Dacă studiem cu atenție simbolul folosit de umanitate de milenii pentru infinit, practic un 8 orizontal, cu un + “la cap”, putem să înțelegem mult mai profund sensul optimismului pentru etapa de încheiere a contractului de “comodat” pe acest pământ, in aceasta dimensiune. Conform întelepciunii populare sau științific, (bunului) simțului comun: speranța moare ultima!
Cu toții suntem de acord cu asta. Ea practic moare odată cu gazda ce o manifestă.

Exista o veste cu 8imism. Putem să renaștem (cu ghilimele de rigoare) din nou în materie. In curricula Scolii de 8imism este mentionat ca optimismul nu moare, ci este practic cel care ne trece dincolo.
Cum?
Poti sa alegi, spre exemplu sa renasti copac, si inclusiv sa alegi ce copac sa fii.
În loc ca să se taie un copac pentru un cosciug clasic, putem să alegem spre ex. o capsulă tip răsad, realizată din hârtie reciclată, în care defunctul este introdus în pozitie fetală cu un răsad de copac/pom deasupra după imaginea de mai jos propusă de doi designeri italieni Citelli și Bretzel în proiectul intitulat Capsula Mundi.

Sursa https://playtech.ro/2015/conceptul-care-reinventeaza-inmormantarea-dupa-deces-renasti-drept-copac/

Chiar dacă nu este decât în sens simbolic o renaștere, cel puțin putem sa ramanem verzi si după moarte. În varianta 8imistă cimitirele pot să devină/fi păduri sau chiar livezi de pomi fructiferi, sau exotici.

Puteți să aflați mai multe despre Scoala de optimism – 8imism si despre filozofia noastră parcurgând celelalte sectiuni ale blogului.

Recomandăm rasadirea cu 8imism pentru un viitor mai verde. Un concept Scoala de optimism si Turismverde.

Va rugam sa lasati un comentariu sau daca doriti sa ne scrieti un email pe scoaladeoptimism (at) gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *