Ridica-te si umbla …cu optimism!

Ridica-te si umbla …cu optimism!

Aveți bănuiesc în minte imaginea unui elefant care este legat de picior cu un lanț de câțiva metri, iar la celălalt capăt, lanțul este legat de un piron de oțel înfipt în pământ?
Ce este curios la acest uriaș, este faptul că el nu forțează lanțul pentru a ieși din acea captivitate.
Știți de ce?
Pentru ca atunci când era un pui, a încercat de nenumărate ori să smulgă pironul și n-a reușit.
Acum, adult, se considera același prizonier care, prin prisma eșecului din trecut, nu mai încearcă să se elibereze, crezând în continuare că nu va fi în stare să să iasă din detenția prescrisă.

Ridica_te si umbla

Povestea spune că un copil, care a trecut o dată pe lângă țarcul animalului s-a împrietenit cu pachidermul cel blând și-i apoi îi aducea zilnic din mâncarea lui preferată, banane și mere.
Locul lor de joacă rămânea același, pe o rază de câțiva metri în care se puteau mișca.
Într-o zi, copilul, venind în fugă spre prietenul lui, elefantul, s-a împiedicat de o piatră și și-a rupt piciorul.
Durerea și strigătele lui l-a făcut pe uriaș să se agite. A priceput că micul lui prieten are nevoie de el. Și, cu o mișcare bruscă și sigură a smuls pironul fără greutate și a alergat la copil pe care l-a luat pe trompă și l-a ridicat.

Demn de remarcat la aceasta imagine este ca, salvându-și prietenul, elefantul practic s-a eliberat pe sine.

Ridica_te si umbla optimist

Cred ca aceia dintre noi care alergăm spre semenii noștri sa-i ajutăm, practic ne eliberăm pe noi. Asta am încercat și eu duminica,12 iulie 2015 când am avut onoarea să mă aflu în fața persoanelor cu probleme locomotorii și de vedere, reuniți  în cadrul Asociației „Ridică-te și umblă” din Târgoviște.

Umbla cu... 8imism

M-am prezentat pentru a doua oara în fața lor și ca urmare a invitației făcute telefonic de o telespectatoare care a urmărit emisiunea în direct Fă o schimbare la care am participat ca invitat în luna Mai anul curent, emisiune ce a avut ca subiect Arta, care te pune pe picioare în cadrul proiectului GreenArts.

Și de aceasta dată le-am dus Atelierul de optimism, în cadrul căruia am avut activitati ppractice printre care si cel in care am ascultat în mod optim, direct în inima, muzica înălțătoare și profund vindecătoare a doamnei Luiza Spiridon, o voce de aur care, cu aceasta ocazie a primit titlul onorific de Profesor de optimism muzical al Școlii de optimism.

Totodata, am dus vindecare și prin arta verde, pentru început a florilor presate,  prin tehnica oshibana Art, încercând să-i punem pe picioare cu ajutorul artei, sub îndrumarea doamnei Adela Talpeș, maestru Oshibana, membru premiat al W.W.P.F.G., care le-a oferit gratuit un atelier de făcut semne de carte cu flori presate unui număr de nouă persoane înscrise. Detalii aici.

La întâlnirea viitoare ne-am planificat să le ducem energia vindecătoare a semințelor în cadrul Atelierului umanitar GreenArts therapy, în cadrul căruia ne-am propus să realizăm Sporul casei prin tehnica SeedsArt, împreună cu toti cei care se vor înscrie până atunci.

Suport oshibana

Întalnirile Asociației Ridică-te și umblă, au loc odată pe lună, într-una dintre cea de a doua sau a treia duminica a lunii.

Proiectul Scoala de optimism colaborează cu proiectul GreenArts, pentru a oferi sprijin persoanelor cu probleme locomotorii și de vedere, reuniți  în cadrul Asociației „Ridică-te și umblă” din Târgoviște. Acest articol este oferit sub licența ScoaladeOptimism – 8imism. Îl puteți re-publica incluzând autorul și sursa, păstrând toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Constantin Șerban (Constant_in Shaman) este student masterand al Facultatii de Psihologie si Sociologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, specializarea Psihologie clinica si Interventie psihologica, licentiat al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Petre Andrei din Iasi, Valaholog/Vlaholog, antrenor de optimism și autor pentru scoaladeoptimism.ro, respectiv pentru 8imism.ro, ambele marca înregistrată OSIM în România.

„Privește cu 8imism fiecare încercare a vieții. Învață cum să faci asta permanent. Ce alegi să fii? Un optimist/ o optimistă care se înșeală, sau un pesimist/ o pesimistă care are dreptate? Tu hotăraști!”

Pe Constant_in îl puteti gasi si pe Facebook, https://www.facebook.com/scoaladeoptimism sau pe www.tino.ro

Dacă doriți să sprijiniți activitățile și acțiunile organizate sub egida Școala de optimism, veți afla detalii despre modul în care puteți face asta efectiv, dând click aici. Tot acolo puteți vedea Lista
optimiștilor cu inimă mare din România.

Dacă fiecare dintre vizitatorii/zi ai acestui site-blog, care rezonează cu ideea și consideră că trebuie susținută, ar oferi drept mulțumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 8 lei(de la 8imism) ajutorul lor ar fi minim, practic insesizabil pentru ei, însă pentru Școala de optimism însemnă enorm și ar ajuta la realizarea cât mai multor activități de optimism/optimizare cu cât mai multe categorii de oameni.

Dacă dispuneți de resurse financiare este nevoie de fonduri pentru a finanța, cu prioritate un spațiu pentru școala, constituirea în fundație sau asociație și pentru a plăti o echipa administrativă. Orice suma contează, astfel că dacă puteți face o donație de 8 euro sau de 8 sute de mii de euro, vă rugăm să ne aveți în vedere pentru o donatie cu… 8imism.

Dacă aveți la dispoziție alte resurse, avem nevoie de spații pentru training-uri, workshop-uri și adunări. Vă rugăm să ne contactați pe scoaladeoptimism@gmail.com sau la tel 0749119009, dacă ne puteți fi de ajutor.

UN GEST MIC PENTRU VOI, UN AJUTOR URIAȘ PENTRU SEMENII NOȘTRI!

Fiți permanent în starea de optim-ism (8imism) și în consecință sănătoși și fericiți!

 

 

One Response so far.

  1. […] Tineri talentati au incantat audienta cu cantece crestine interpretate la chitara, vioara si fluier, iar vocea de inger a Luizei Spiridon a asigurat suportul perfect pentru melo-terapie, sub indrumarea d-lui Constantin Serban de la Scoala de Optimism. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *