Santa-Clown, prof. de 8imism pe Oncologie pediatrica

Santa-Clown, prof. de 8imism pe Oncologie pediatrica

Gata, s-a născut oficial Santa-Clown. Ideea a fost lansată în 2014, în urma Atelierului umanitar cu 8imism realizat pe secția de ortopedie pediatrică a Spitalului Maria S Curie, la sugestia unui părinte 8imisteț care s-a gândit că ar fi bine ca profesorul de 8imism – Clovnul Tino, mascota Școlii de optimism, să se adapteze întrutotul Sărbătorii Crăciunului.

Iată că Tino, profesorul (clovn) de optimism, nu a mai stat deloc pe gânduri și, anul următor de sărbători s-a conformat recomandărilor, adaptându-și ținuta cu momentul, travestindu-se în Moș Crăciun dar rămânând în același timp și Clovnul Tino – prof. de optimism.

Realizare_SantaClovn

Santa-Clown Tino are și câteva ajutoare 8imistețe, care își desfășoară activitatea permanent pe secția de Oncologie pediatrică a Spitalului Maria S. Curie din București, adevărate eroine, dar nu de poveste, ci chiar din viața reală.

Onco_Optimism

Ca să recapitulăm, pe 22 dec 2015 Santa Clovn a fost în actțune de inducere a optimismului pe secția de Oncologie pediatrica având “înfătișarea conformă cu sărbatoarea cea mai apropiată (Crăciunul)”.

Onco_Optim

Copii dar nu numai ei s-au bucurat nespus de personajul inedit, care din research-ul făcut pe net înainte, a reieșit că este unicul mos Crăciun din lume, cu peruca verde și nas de clovn. 

Onco_Optimism2

Pentru că mulți se întreabă, Santa-Clown are în permanentă cu el suzeta pentru ca este un bebeluș-moș. Are decat un an varsta…

Onco_Optimism3

Mulțumim celor care ne-au trimis gândurile lor bune și în special celor doi donatori (colegi de masterat ai clovnului Tino) care au făcut posibilă aceasta activitate cu ocazia ajunului Crăciunului.

Onco_Optimism4

Cateva dintre lucrarile copiilor…

OncoOptimism

Acum la început de an 2016 îmi exprim speranța că voi afla din ce în ce mai mulți oameni care înțeleg să iasă din zona de confort și reușesc să treacă ușor peste indiferență pentru ca împreuna să ajungem mai uniți astfel încât să putem oferi mai mult optimism celor care au nevoie de aceasta stare/atitudine. Nu mai amanati! Astazi poti sa faci un gest efectiv pentru a schimba atitudini. Detalii aici

_________________

Cred în libera circulație a informației cu/de/despre optimism/8imism și doresc să împartășesc tot ceea ce are potentialul de a inspira și optimiza evoluția atât individuala, cât și colectivă. Dacă proiectul scolii de optimism – 8imism vă inspiră și simțiți că aveți un mesaj de transmis, puteți să ne trimiteți articolele voastre pe adresa de email scoaladeoptimism(at)gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin crearea unei legături spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosusțină, iar sprijinul în acest sens este mereu binevenit. Orice contribuție este apreciată cu multă bucurie, ajutându-mă să multiplic cu 8(imism) toate eforturile. Detalii aici! Vă mulțumesc!

Despre autor:

Constantin Serban este autor pentru Scoala de optimism – 8imism. “Ne-am născut plângând, deci suntem datori să murim râzând! Mai multe despre autor pe tino.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *