Tabara nationala de ecopsihologie sau psihologie verde, editia 1, 2015

Tabara nationala de ecopsihologie sau psihologie verde, editia 1, 2015

Prima tabără națională de/despre ecopsihologie sau psihologie verde, 2015

Invitat special, distinsul profesor dr. Dumitru Constantin Dulcan medic neurolog și psihiatru, cu deschideri ample spre filosofia științei, cu studii importante in cercetarea creierului și a importanței gândului asupra organismului și a materiei, pe care șansa unei călătorii în China l-a orientat și spre aprofundarea acupuncturii și a medicinei orientale pe care eu il consider, alături de Stanislav Grof, Ervin Laszlo şi Peter Russell, un promotor ai Noii Spiritualităţi.

Ghizii taberei, studenții săi de la Masterul în Psihologie clinică și Intervenție psihologică, inclusiv subsemnatul, administratorul proiectului Școala de optimism – 8imism aflat printre primii promotori, inclusiv cu activitate ecologista-verde, un capitol important al Lucrării de licență in Psihologie si Stiințele educatiei fiind reprezentat de studiul Eco-psihologiei sau Psihologie verde, un curent nou în psihologie apărut relativ de curând în SUA.

În esență, ecopsihologia sugerează existenta unei relații sinergetice între binele omului și al planetei, nevoia omului asupra existenței planetei, asa-zisa relație om-natură.

Ecopsihologia conectează psihologia și ecologia. Implicațiile politice si practice rezidă în a prezenta oamenilor modele de tratare a alienării și modele+cai de a construi o societate sănătoasa, durabilă, din oameni sănătoși și cu o cultura valoroasă sustenabilă.

Prima Tabara de Psihologie Verde 24_26iul15

Theodore Roszak este cel care a introdus termenul in 1992 in cartea sa „Vocea Pamantului”. Aceasta reprezenta un semnal pentru dezvoltarea unui domeniu în care Psihologia să examineze de ce omul se comporta atât de iresponsabil astfel încât afectează mediul și încuraja mișcarea ecologică să găsească modalități de a motiva oamenii sa acționeze pe cai mai pozitive (optimiste) decât protestul.

Buc_Sultanu

Roszak a extins ideea sa în antologia din 1995 denumita „Ecopsihologia” avându-i ca și co-autori pe Mary Gomes si Allen Kanner. Aceasta carte care încapsuleaza articole ale fiecărui autor si a multor altora care au devenit voci proeminente în domeniu, înca este considerată de către mulți a fi un excelent pionier în Ecopsihologie. După cum menționează și autorul exista mai multe „nume” oferite acestui domeniu: psihoecologie, ecoterapie, psihologia mediului, psihologie verde, terapie globala, terapia verde, terapie centrata pe Pamânt, re earthing, psihoterapie bazata pe Natura, etc. ce aduna mai multe convingeri și credințe care se centrează pe comunicarea cu si/sau dintre elementele Naturii.

Detalii in continuare de la sursa http://www.ecomagazin.ro/ecopsihologia-relatia-om-natura/

Ref la tabara, pentru cei iubitori de natura, cazarea va fi la corturi și este gratuita.
Pentru organizarea meselor si co-interesare, participarea este reprezentata de o contributie de 45 de ron. de persoana/zi.

Pentru cei care doresc găzduire la localnici, sunt câteva opțiuni la locuitori, dar în funcție de mica înțelegere cu locuitorul și condiții, bineînteles asta la fața locului. Pentru cazare la vilă (unica de pe o raza de 15 km) prețul este 90 ron pe noapte.

Campina_Sultanu

Pentru organizarea transportului in mod sustenabil, va incurajez sa practicați car sharing-ul și să-mi faceți cunoscut numărul de locuri disponibile pentru a anunța lista.

Locatia este Satul ecologic, în satul Sultanu, com. Vișinesti, jud Dâmbovița, eveniment care are loc back to back cu Tabara naționala de optimizare personală. Detalii aici!

Dacă fiecare dintre vizitatorii/zi ai acestui site-blog, care simt că ideea este bună și trebuie susținută sau că îi ajută în dezvoltarea lor personală, ar oferi drept mulțumire, nu de fiecare dată când intră aici, măcar 8 lei ajutorul lor ar fi minim, practic insesizabil pentru ei, însă pentru proiectul Școala de optimism însemnă enorm și ar ajuta la realizarea cât mai multor activități de optimism/optimizare cu cât mai multe categorii de oameni.

Dacă dispuneți de resurse financiare este nevoie de fonduri pentru a finanța cu prioritate un spațiu pentru Școala, constituirea în Fundație sau asociație și pentru a plăti o Echipa administrativă. Orice suma contează, astfel că dacă puteți face o donație de 8 ron/euro sau de 80, 800, 8 000 s.a.m.d., vă rugăm să ne aveți în vedere pentru o Donatie cu… 8imism.

Practic limitele bunătății 8imiștilor sunt între 8 vertical și… 8 orizontal!

Dacă aveți la dispoziție alte resurse, este nevoie de spații pentru training-uri, workshop-uri și adunări/ore. Vă rog să ne contactați pe scoaladeoptimism@gmail.com sau la tel 0749119009, dacă ne puteți fi de ajutor.

UN GEST MIC PENTRU VOI, UN AJUTOR URIAȘ PENTRU SEMENII NOȘTRI!

Fiți permanent în starea de optim-ism/optim+ism = 8imism  și în consecință sănătoși și frumoși!

Spor, cu multipli de 8imism, in tot ceea ce faceți!

One Response so far.

  1. admin says:

    Mai mult de jumătate din populația lumii trăiește în mediul urban, și care se prognozează să crească la 70 la suta in termen de cateva zeci de ani. Așa cum urbanizare și deconectarea de la natură au crescut dramatic, astfel încât pot să aibă tulburări psihice cum ar fi depresia.
    De fapt, locuitorii orașului au un risc de 20 la suta mai mare de tulburări de anxietate și un risc de 40 la suta mai mare de a tulburărilor de dispoziție, în comparație cu persoanele care locuiesc in zonele rurale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *